Постинг
03.09.2011 06:15 -
Девети ден от 54-те.
Добър да е денят Ви, Уважаеми Знаещи и Можещи!
Днес е ден за суха салата и сочна риба.
Често дават медицински филми и споменават- "...донесете нула отрицателна...", звучи като код или формула.
Да, аз съм от тези с нула отрицателна, които са върха на кръводаряването, но и проблемни с неестествената храна.
Салата- 03.09.2011
1. Пет супени лъжици, ситно настъргана, червена тиква
2. Три връхчета, ситно нарязани, прясна коприва(накисната от снощи)
3. Пет листа, ситно нарязано, прясно глухарче(накиснато от снощи)
4. Три печени чушки, ситно нарязани
5. Пет листенца, ситно нарязана, прясна Салвия
6. Три супени лъжици, ситно нарязан, пресен девисил.
7. Месото и сока на четвърт лимон
Сместа се разбърква добре, добавя се каменна сол, зехтин и червен пипер.
Консумира се с чиния риба, която е приготвена на жар в листо от хрян.
Приготвяне на рибата:
1.Правя жар от липа и дрян, разбърквам, докато стане около 18см. висока.
2.Откъсвам листа хрян, около 50см.
3. Очиствам и нарязвам рибата на едри парчета, измивам и леко осолявам.
4..Всяко парче риба е с резен краставица отдолу и резен домат отгоре, стегнати с дълъг резен праз.
5. Всяко парче завивам в листо хрян.
6. Разравям жарта и нареждам увитите парчета, завивам жарта, за да ги покрие и слагам метален капак, за около 30- 45 минути.
Приятен апетит!
С Уважение, дядо Кольо.
Днес е ден за суха салата и сочна риба.
Често дават медицински филми и споменават- "...донесете нула отрицателна...", звучи като код или формула.
Да, аз съм от тези с нула отрицателна, които са върха на кръводаряването, но и проблемни с неестествената храна.
Салата- 03.09.2011
1. Пет супени лъжици, ситно настъргана, червена тиква
2. Три връхчета, ситно нарязани, прясна коприва(накисната от снощи)
3. Пет листа, ситно нарязано, прясно глухарче(накиснато от снощи)
4. Три печени чушки, ситно нарязани
5. Пет листенца, ситно нарязана, прясна Салвия
6. Три супени лъжици, ситно нарязан, пресен девисил.
7. Месото и сока на четвърт лимон
Сместа се разбърква добре, добавя се каменна сол, зехтин и червен пипер.
Консумира се с чиния риба, която е приготвена на жар в листо от хрян.
Приготвяне на рибата:
1.Правя жар от липа и дрян, разбърквам, докато стане около 18см. висока.
2.Откъсвам листа хрян, около 50см.
3. Очиствам и нарязвам рибата на едри парчета, измивам и леко осолявам.
4..Всяко парче риба е с резен краставица отдолу и резен домат отгоре, стегнати с дълъг резен праз.
5. Всяко парче завивам в листо хрян.
6. Разравям жарта и нареждам увитите парчета, завивам жарта, за да ги покрие и слагам метален капак, за около 30- 45 минути.
Приятен апетит!
С Уважение, дядо Кольо.
Няма коментари