Постинг
08.09.2011 08:12 -
Четиринадесети ден от 54-те.
Добър да е денят Ви, Уважаеми Знаещи и Можещи!
Защо съм в категория "Изкуство"?
Защото храненето, дишането, мисленето и правилното натоварване с почивка е изкуство, което моделира телата ни.
След текста е снимката с резултатите:(дъщерите и внуците на гости)
Дойде времето за удоволствие на тялото ми. Червените се сушат за мелене, бурканите са пълни, но годината е богата и мога да си позволя изобилно за масата. Често се говори за екологично чисти продукти, не използвам изкуствени торове и препарати за пръскане, освен, пръскане с коприва.
Това ми позволява да употребявам зеленчуците с кората, листните с дръжките, а чушките със семките. Това са части от растенията, които не разграждаме, но са чудесна метла, която провокира и перисталтиката.
Салата- 08.09.2011г.:
1. Запичам 12 чушки и слагам в глинен съд, за да се задушат и лесно обелват.
2. Седем лъжици, ситно настъргана, черна тиква с кората.
3. Три супени лъжици, ситно нарязан и добре омачкан чесън с люспите
4. Три супени лъжици, ситно нарязан, пресен девесил.
5. Пет супени лъжици, ситно настъргано, червено цвекло.
6. Пет супени лъжици, ситно нарязана, прясна целина.
Обърквам добре всичко от 2 до 6 с добавени- сол, зехтин и сминдух, за да е вкусно.
Нареждам обелените чушки и заливам с обърканата салата, за час да попие.
Консумирам с чиния ориз на фурна.
Внимание!
Последващо е къркорене на червата и газове, но не с лоша миризма.
Убедих се в позлата от 100мл. топла вода , 30 минути преди ядене и 90 минути след последната хапка.
Приятен апетит!
С Уважение, дядо Кольо.
Защо съм в категория "Изкуство"?
Защото храненето, дишането, мисленето и правилното натоварване с почивка е изкуство, което моделира телата ни.
След текста е снимката с резултатите:(дъщерите и внуците на гости)
Дойде времето за удоволствие на тялото ми. Червените се сушат за мелене, бурканите са пълни, но годината е богата и мога да си позволя изобилно за масата. Често се говори за екологично чисти продукти, не използвам изкуствени торове и препарати за пръскане, освен, пръскане с коприва.
Това ми позволява да употребявам зеленчуците с кората, листните с дръжките, а чушките със семките. Това са части от растенията, които не разграждаме, но са чудесна метла, която провокира и перисталтиката.
Салата- 08.09.2011г.:
1. Запичам 12 чушки и слагам в глинен съд, за да се задушат и лесно обелват.
2. Седем лъжици, ситно настъргана, черна тиква с кората.
3. Три супени лъжици, ситно нарязан и добре омачкан чесън с люспите
4. Три супени лъжици, ситно нарязан, пресен девесил.
5. Пет супени лъжици, ситно настъргано, червено цвекло.
6. Пет супени лъжици, ситно нарязана, прясна целина.
Обърквам добре всичко от 2 до 6 с добавени- сол, зехтин и сминдух, за да е вкусно.
Нареждам обелените чушки и заливам с обърканата салата, за час да попие.
Консумирам с чиния ориз на фурна.
Внимание!
Последващо е къркорене на червата и газове, но не с лоша миризма.
Убедих се в позлата от 100мл. топла вода , 30 минути преди ядене и 90 минути след последната хапка.
Приятен апетит!
С Уважение, дядо Кольо.
Много е богат!! Да му имам богатството!!
цитирайДобър да е денят Ви, Уважаема Ати Милуш!
Да, права сте, богатството ми е невероятно, а веселия детски глъч е вълшебна музика на дълголетието.
Да Ви се връща хилядакротно!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирайДа, права сте, богатството ми е невероятно, а веселия детски глъч е вълшебна музика на дълголетието.
Да Ви се връща хилядакротно!
С Уважение, дядо Кольо.
Да ти са живи и здрави щерките , внуците!Да си жив и здрав и ти с това имане!Щастлив си човече!:)
цитирайДобър да е денят Ви, Уважаема Илиана Димитрова!
Благодаря Ви, за добрите думи!
Бях във Вашия пост за "Злобата разболява".
Оставих коментар, а снимката ми тук е доказателство за крайностите в разбиранията ми, че храненето е преди възпитанието.
От сърце Ви пожелавам такова щастие, а и по- голямо!
Приятен и ползотворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирайБлагодаря Ви, за добрите думи!
Бях във Вашия пост за "Злобата разболява".
Оставих коментар, а снимката ми тук е доказателство за крайностите в разбиранията ми, че храненето е преди възпитанието.
От сърце Ви пожелавам такова щастие, а и по- голямо!
Приятен и ползотворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.