Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2011 08:10 - 50-и от 54-те. Празниците!
Автор: diadokolio Категория: Изкуство   
Прочетен: 924 Коментари: 0 Гласове:
3



Добър да е денят Ви, Уважаеми Знаещи и Можещи!
Постоянно слушаме за съпоставки, различия и допълнения, които щели да ни приобщят.
Много са се опитвали да ни прегърнат, но са се разтопявали в прегръдките ни.
Да, звучи грандомански и самонадеяно, но е време да повярваме в различността си!
Много от нас са пътували в чужбина, посрещали са чужденци и са чували въпроса-"...не са ли Ви много празниците...?".
Дали са много, които се срамуват от- "...бабините деветини...", АЗ не съм от тях, защото към всеки празник е подхождано с наблягането на конкретно ястие.
Отне ми време, докато експериментирам и проверя върху собственото си тяло- " ...защо са наблягали на конкретна храна, на конкретен плод....?".
Прави впечатление, че през вековете се е наложило уважение към масата и храната, сега е модерно да се провеждат- "бизнес закуска, бизнес обяд или бизнес вечеря".
Какво мисля по въпроса?
Храната е магия, храната успокоява, променя и отваря.
Спазвам завета- "Кажи ми как се храниш и тогава ще реша за подписването на договор с ТЕБ?".
Много са примерите, за богати и успели хора, които си отидоха около 54-та или 63-та им година.
Разчитали са на богатството, което да им е достатъчно, за да си купят човек, който да се грижи за храната им, но са отказвали, сами да си приготвят част от нея, със собствената им енергия.
Колкото и да е старателен другия, колкото и да е внимателен, той е с различна енергетика, а сега се ползваме от услугите на продукти, които са преминали през много ръце и много километри.
Забравяме, че съществуват между молекулни пространства в които се загнездва чуждата енергия.
Заслужава си отделеното време, което да посветим, за да прочетем-Празник+ Вид храна+ Начин на приготвяне и поднасяне, но съобразено с корените ни, от където сме, независимо къде живеем в момента.
Салата- 14.10.2011г.:
1. Пет супени лъжици, ситно нарязано, прясно глухарче(накиснато в студена вода от снощи).
2. Три супени лъжици, ситно нарязана, прясна коприва(накисната от снощи).
3. Пет супени лъжици, ситно настъргана, прясна гулия(накисната от снощи).
4. Пет супени лъжици, ситно настъргано, червено цвекло.
5. Три супени лъжици, ситно настърган, пресен морков.
Мрачно и хладно е, нуждая се от загряване!
Разбърквам салатата с добавени- сол и лъжичка хрян от бурканчето, но салатата ще ме охлади!
Нарязвам 5 червени чушки, слагам ги в тенджерка, като на дъното и има два пръста водна постелка, добавям 3 супени лъжици зехтин и бъркам на слаб огън, при омекване на чушките, още топло, заливам върху салатата и слагам капак в керамичен съд.
Консумирам с чиния, сварена леща, прецедена през гивгир и овкусена с чесън от бурканчето.
Внимание, чесъна и хряна са опасни за непривикналите към остри храни!
Приятен апетит!
С Уважение, дядо Кольо.


Тагове:   празници,   хрян,   чесън,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: diadokolio
Категория: Изкуство
Прочетен: 457214
Постинги: 251
Коментари: 403
Гласове: 1378
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930