Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2011 06:26 - 25-ти от 54-те. Варива.
Автор: diadokolio Категория: Изкуство   
Прочетен: 562 Коментари: 0 Гласове:
3



Добър да е денят Ви, Уважаеми Знаещи и Можещи!
Колкото и да е голям стремежа ми към жива храна, семената се нуждаят от топлинна обработка.
Седмицата ще е на ястия от варива. Днес е шарен боб.
Салата- 19.09.2011г.:
1. Три супени лъжици, ситно настърган, пресен алабаш с кората.
2. Три супени лъжици, ситно настъргана, черна ряпа с кората.
3. Пет супени лъжици, ситно нарязан, пресен магданоз с дръжките
4. Три супени лъжици, ситно нарязан, пресен дивисил с дръжките.
5. Две супени лъжици, ситно нарязано, прясно глухарче.
6. Среден домат, ситно нарязан и добре омачкан.
Вече съм споменавал за "Паяк" и "0", от което следва, че супите и ястията с варени сосове са вън от моето хранене.
Сварявам боба в три води, прецеждам през гивгир, добавям супена лъжица от вчерашната подправка, чаена лъжица от споменатия буркан с миксиран хрян, зехтин и червен пипер.
Салатата е добре объркана и добавени- сол, зехтин и чатвърт лимон.
Внимание!
Седмицата изисква спокойно време за изяждане на ястието(да хрупка, а не да е разварено на каша) и салатата. Повече усилие в задържането на храната, в устата, за да се обогати с алкал, което Ви гарантира липса на посещение при зъболекар. Дъвча, докато се втечни и тогава преглъщам. Всяко прибързано гълтане ще ми донесе неприятности в корема и шум.
Никаква течност по време на хранене и дори 90 минути след последната хапка.
Приятен апетит!
С Уважение, дядо Кольо.


Тагове:   шарен боб,   алабаш,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: diadokolio
Категория: Изкуство
Прочетен: 457186
Постинги: 251
Коментари: 403
Гласове: 1378
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930