Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2011 09:33 - 52-и от 54-те.Различен!
Автор: diadokolio Категория: Изкуство   
Прочетен: 920 Коментари: 0 Гласове:
2



Добър да е денят Ви, Уважаеми Знаещи и Можещи!
Вече е студено и трябва да се замисля за мазата. Всяка година си приготвям по два бидона(по 300л.) и трудно остават до февруари. Да времеемко е с ежевечерното претакане, без химически елементи.
Защо е различно и ползващо от близки и роднини?
Защото зелките са по 7 в бидон, но са редувани с - царевица, ряпа, гулия, върхари, зелени домати, ябълки, тиква, дюля, редуване на обръчи от вишна със стръкове праз. Трудоемко е превръщането на каменната сол, на прах, но си заслужава труда, защото предава невероятен аромат и вкус.
Салата- 16.10.2011г.:
1. Три супени лъжици, ситно настъргана, бяла тиква.
2. Пет супени лъжици, ситно настърган, пресен морков.
3. Три супени лъжици, ситно настъргано, червено цвекло.
4. Супена лъжица, ситно нарязан, пресен девесил
5. Три супени лъжици, ситно нарязано, прясно глухарче(накиснато от снощи).
Разбъркана е добре и добавени- сол, червен пипер, сминдух, зехтин и лъжичка хрян от бурканчето.
Започна снега, неделя е и ще си извадя ярешка плешка от фризера. Ще я сваря, на бавен огън със шепа Салвия. Ще я подсуша и пиперосам, като засипя с шепи праз в глинен съд.
Месото е сухо, ще го нарежа на парчета и ще го овалям в зехтин от бурканчето с чесън.
Внимание!!!
Чесъна и хряна, не са за несвикнали!
Приятен апетит!
С Уважение, дядо Кольо.



Тагове:   подправки,   зеле,   бидон,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: diadokolio
Категория: Изкуство
Прочетен: 458223
Постинги: 251
Коментари: 403
Гласове: 1378
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930