Постинг
16.10.2011 09:33 -
52-и от 54-те.Различен!
Добър да е денят Ви, Уважаеми Знаещи и Можещи!
Вече е студено и трябва да се замисля за мазата. Всяка година си приготвям по два бидона(по 300л.) и трудно остават до февруари. Да времеемко е с ежевечерното претакане, без химически елементи.
Защо е различно и ползващо от близки и роднини?
Защото зелките са по 7 в бидон, но са редувани с - царевица, ряпа, гулия, върхари, зелени домати, ябълки, тиква, дюля, редуване на обръчи от вишна със стръкове праз. Трудоемко е превръщането на каменната сол, на прах, но си заслужава труда, защото предава невероятен аромат и вкус.
Салата- 16.10.2011г.:
1. Три супени лъжици, ситно настъргана, бяла тиква.
2. Пет супени лъжици, ситно настърган, пресен морков.
3. Три супени лъжици, ситно настъргано, червено цвекло.
4. Супена лъжица, ситно нарязан, пресен девесил
5. Три супени лъжици, ситно нарязано, прясно глухарче(накиснато от снощи).
Разбъркана е добре и добавени- сол, червен пипер, сминдух, зехтин и лъжичка хрян от бурканчето.
Започна снега, неделя е и ще си извадя ярешка плешка от фризера. Ще я сваря, на бавен огън със шепа Салвия. Ще я подсуша и пиперосам, като засипя с шепи праз в глинен съд.
Месото е сухо, ще го нарежа на парчета и ще го овалям в зехтин от бурканчето с чесън.
Внимание!!!
Чесъна и хряна, не са за несвикнали!
Приятен апетит!
С Уважение, дядо Кольо.
Вече е студено и трябва да се замисля за мазата. Всяка година си приготвям по два бидона(по 300л.) и трудно остават до февруари. Да времеемко е с ежевечерното претакане, без химически елементи.
Защо е различно и ползващо от близки и роднини?
Защото зелките са по 7 в бидон, но са редувани с - царевица, ряпа, гулия, върхари, зелени домати, ябълки, тиква, дюля, редуване на обръчи от вишна със стръкове праз. Трудоемко е превръщането на каменната сол, на прах, но си заслужава труда, защото предава невероятен аромат и вкус.
Салата- 16.10.2011г.:
1. Три супени лъжици, ситно настъргана, бяла тиква.
2. Пет супени лъжици, ситно настърган, пресен морков.
3. Три супени лъжици, ситно настъргано, червено цвекло.
4. Супена лъжица, ситно нарязан, пресен девесил
5. Три супени лъжици, ситно нарязано, прясно глухарче(накиснато от снощи).
Разбъркана е добре и добавени- сол, червен пипер, сминдух, зехтин и лъжичка хрян от бурканчето.
Започна снега, неделя е и ще си извадя ярешка плешка от фризера. Ще я сваря, на бавен огън със шепа Салвия. Ще я подсуша и пиперосам, като засипя с шепи праз в глинен съд.
Месото е сухо, ще го нарежа на парчета и ще го овалям в зехтин от бурканчето с чесън.
Внимание!!!
Чесъна и хряна, не са за несвикнали!
Приятен апетит!
С Уважение, дядо Кольо.
Няма коментари