Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2011 08:59 - Кой е забраняващият ми?
Автор: diadokolio Категория: Изкуство   
Прочетен: 1881 Коментари: 4 Гласове:
8



Добър да е денят Ви, Уважаеми Знаещи и Можещи!
Наближават дните с въпроси за предстоящото. Чакаме с надежда, че новото ще е по- добро!
Често споменаваме за съдба и орисия.
Къде е Тя, кой пази отговорите, защо ги е заключил?
Защо съдбата да дава на човек, който не е честен към себе си?
Звучи прекалено категорично и с липса на добронамереност.
Нормално е да ме упрекнете, че всеки има право на щастие, че доброто е било за всички и никой няма право да го крие от него.
Добре, но къде е усилието?
Да се върнем на деветте месеца, лежим си на топличко и изведнъж решават, че трябва да излезем на открито, да ни видят, да ни се радват.
Тук започва и първата ни среща с непознатото, страшното и чуждата воля, от която сме зависими.
Можем да си плачем, да искаме храна, но друг решава, защото не можем да станем и да си я вземем.
Прохождам и тук идват забраните. Всеки се прави на умен и ни заплашва-"ще се удариш, ще се опариш, ще паднеш, ще го счупиш.....", но какво точно е удара, опарването , счупеният предмет.
Чувам думи, но нямам опитността, нямам спомена, нямам грешката, която не трябва да повторя.
Какво искаш да кажеш?
Чудесен въпрос.
Предстоят ни 14 дена, които можем да изразходваме за покупки, но можем и да отделим два дена, за да подредим идващата ни година, която е нищо за Слънцето и Луната, но натоварена от нас с край и някакво начало.
Да, наистина е старт, който са ни оставили древните, опитва ли са се да дадат старта от равноденствията през март и септември, но годините са ги подтикнали да тръгнат от най- късата нощ.
Преди 14г. се стреснах от тази забрана-"...няма да го бъде...". Можеше да и се отдам и вече да ме няма. Предпочетох да се оттегля, да се срещна със себе си, да изпиша тетрадки със забрани към мен и да започна с отстраняването им.
Да, прекалявам с математиката и таблиците, но сте важни Вие, Четящите, а не моите сметки и таблици.
Важен е вашият списък със забрани и хората, които са били зад него.
Всеки от нас е уникален, а друг му казва, какво да прави и как да се чувства.
Не, важна е Вашата тетрадка, вашето подсъзнание, което е обработило Вашата информация през нощта и сутрин я записвате в три изречения, не обработена, а както сте я получили от спането. После, през деня я препрочитате и извършвате подтика от преработеното от Вашето съзнание.
Само след месец, ще успеете да го съпоставите с дни от седмицата, дни от календара и с годините, в които сте го опитвали, но не довършили.
Всички ползваме компютъра, работи в двоична система, чували сме, че китайците са се превърнали в икономическа сила. Те са ползвали двоичната система в древността- прекъснатата и непрекъснатата линии. Продължават да се вслушват в нея и да съставят групички от по шест линии, които ние използваме по Бъдни вечер и Коледа. Основата върху която нареждаме ястията, тяхната различност, тяхната енергетика, тяхната връзка с предстоящото начало.
Всеки от продуктите е натоварен с въпроса -"Защо той?" .
Къде е огънят в приготвянето? Колко е времето, за да е готов, а не на каша?.
Това ме занимаваше, това и продължава да ме занимава.
Кой е забраняващият и какво цели със забраната?
Но, не си го позволявам с внуците, а го замествам с предстоящата промяна на заниманието, в която да участва и то, да е вложило нещо от себе си, дори и малката пуканка върху сурвакницата. Защото участието се помни, дава увереност и смелост в предлагането, което ще му помогне, да не е от съкратените, да е готово за предизвикателства, в които да е участник, а не потребител.
Всички имаме право на щастие, да го грабнем!
Приятни почивни дни!
С Уважение, дядо Кольо.


Тагове:   забрани,   полезно,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. feq - Имате много интересен поглед върху нещата...
17.12.2011 10:21
и по деликатен начин казвате много неща...
съвпада с моето светоусещане!
Благодаря!
:)
Добрата фея
цитирай
2. diadokolio - Благодаря Ви, от все сърце!
17.12.2011 17:45
feq написа:
и по деликатен начин казвате много неща...
съвпада с моето светоусещане!
Благодаря!
:)
Добрата фея

Добра да е вечерта Ви, Уважаема ,Добра Фея!
Благодаря Ви, за добрите думи!
Да, напълно сте права, много внимавам с думите, защото си говорихме дълго със смъртта и навярно съм успял да я убедя, че живота си го искам за внуците и за добри дела.
Приятна вечер!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
3. makont - Знаещи и можещи???
19.12.2011 22:32
Кой може да го каже за себе си, освен човек обременен от своето его. На мен също ми хареса написаното от Вас, защото те кара да се замислиш. Трябва да си подредим нещата, но своите, да се опитаме да разберем подредбата на другите, но да не се бъркаме там. Весели празници желая!
цитирай
4. diadokolio - Благодаря Ви, за пожеланията!
20.12.2011 07:49
makont написа:
Кой може да го каже за себе си, освен човек обременен от своето его. На мен също ми хареса написаното от Вас, защото те кара да се замислиш. Трябва да си подредим нещата, но своите, да се опитаме да разберем подредбата на другите, но да не се бъркаме там. Весели празници желая!

Добър Да е денят Ви, Уважаеми makont!
Благодаря Ви, за добрите думи!
Да, вярвам, че всеки е уникален със своето можене и знания, което да е полезно за някого, който има желание, за да започне.
Притежавах математически познания, но имах проблеми със здравето. Преместих се на село, но оставих своите знания в шкафа, а бавно и търпеливо се учех от съседите за полезното в градината и с животните. Постепенно ги усвоявах и усъвършенствах. Набавих си уредите за налягане, влажност, минимална и максимална температура. Записвах си търпеливо данните и проследявах цикличността за района Тази подредба ме прави полезен за съседите в предполагаемите изненади за предстоящата година. Това бе първата стъпка, защото бяха недоверчиви към тефтерите на непознатия. Годините минаваха. Усетиха ползите от предвидимостта на климатичните изненади, като изкарваха по- късно продукцията на открито. Бавно и постепенно започнаха да се интересуват за предстоящите изненади при децата им. Само фактите ги уверяваха, а не убедителността на думите ми.
Напълно сте прави-"...но да не се бъркаме там!!!".
Ограничавам се само в посланието на древните-"...информираният е предупреден...".
Винаги се съобразявам с правото им на Свободна Воля, защото съдбата е много интересна и понякога е предвидила грешна постъпка, за да се направи техен извод, който да ги подтикне към промяна на заниманията.
Изисква време, но подредбата и разбирането, ще ни направи по- спокойни в очакване на неочакваното.
Приятен и ползотворен ден!
Весели празници!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: diadokolio
Категория: Изкуство
Прочетен: 457337
Постинги: 251
Коментари: 403
Гласове: 1378
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930