Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2012 06:41 - Стопли се, раздвижихме се, а кой е човека?
Автор: diadokolio Категория: Изкуство   
Прочетен: 1093 Коментари: 2 Гласове:
9



Добър да е денят Ви, Уважаеми Спазващи Традициите!
Наближава важната неделя, излязохме от климатичната изненада, в подготовката ни?
Традициите ни приканват, но не ни задължават. Притежаваме свободна воля, за да си изберем решение.
Можем ли да се опрем на лична предразположеност?
Да!
Имаме седмица, за да прегледаме картата с 9-те концентрични окръжности, да проверим предвижването на 8-те дома със стъпка- 4-ри дена, за един градус.
Всяка изневяра към собственото ни тяло, ще е злоупотреба, вместо пречистваща помощ.
Да, можем да подражаваме, но какви ще са последствията?
Предстои дълъг пречистващ пост, но не само на тялото, а и на мислите.
Когато сме премръзнали или сме се гмурнали на дълбоко, е много опасно, ако не престъпим към бавно възстановяване.
Кои са моите продукти?
Кои са моите дихателни гимнастики?
Кои са моите упражнения?
Колко да е натоварването ми?
Какво да е облеклото ми?
Много въпроси, които трябва да осмисля и подредя, за да са в хармония през следващите 6 седмици.
Противник съм на посягането към гладуването, което е полезно, но е задължителен режима за захранването, след гладуването, което е със стъпка- 3 дни захранване на всеки ден гладуване.
Това ми помага таблицата, да съчетая продуктите, но не и да приема пълното гладуване.
Снегът ще се стопи, работата в градината ще ме грабне, а прекрасният автомобил, който е с празен резервоар, е безполезна тенекия, нали?
Невероятна е силата на ориза.
Това използвам в седмицата за подготовка към бъдещия пост:
1. Кипвам 2 чаши ориз, 5 чаши вода и лъжичка сол, за 20 минути, като бъркам периодично.
2. Настъргвам шепа червено цвекло.
3. Настъргвам шепа моркови.
4. Нарязвам шепа праз
5. Обелвам и накълцвам 2 супени лъжици чесън.
Намазвам със зехтин глиненият гювеч, сипвам ориз от тенджерата, слагам червеното цвекло, сипвам от ориза, слагам морковите, сипвам от ориза, слагам чесънът, сипвам ориз, слагам праз и последният ориз отгоре.
Фурната е включена, но на 80 градуса, слагам гювеча за 20 минути.
Изключвам фурната, но оставям гювеча вътре, за да попие от зеленчуците.
При сипването му в чинията, прибавям "месото" на половин лимон.
Това е за мен, защото са преместени 8-те дома и за периода се падам в седми дом- приемащата Земя. Тялото ми се нуждае от попивателна, която роля ще играе оризът на фурна.
Да, оризът е притеснителен, може да доведе до запек, но тайната е в плънката от моркови и праз, които осигуряват плъзгането му.
Приятен апетит!
С Уважение, дядо Кольо.


Тагове:   глад,   топло,   захранване,


Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gocho52 - Чест и почитания, Младежо!
05.03.2012 19:56
Днес правих нещо близко до това.
Ориз, булгур и гречка...
Гъби, праз , чесън и ...като се огледах, розмарин пресен от градината ...
Лека вечер!
цитирай
2. diadokolio - Чудесно съчетание!
06.03.2012 04:59
gocho52 написа:
Днес правих нещо близко до това.
Ориз, булгур и гречка...
Гъби, праз , чесън и ...като се огледах, розмарин пресен от градината ...
Лека вечер!

Добро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, за добрите думи и посещението!
Благодаря Ви, за поканата, да се отбивам при Вас!
Рядко си позволявам коментари, защото животът е кратък, а в много от постовете, в различните теми, се залага на критика и недоволство, което ми е чуждо.
Преди 25г. един мъж ми каза- "...внимавай, всяка работа е нула, щом не се вижда от моята кула...".
Запомних го и при липса на практическо предложение от моя страна, се отдръпвам и премълчавам.
Когато прочета нещо, си задавам въпроса- "Какво бих направил, а не само, какво бих казал?".
Да, думите може да са силни и правилни, но как биха разтълкувани, докато примерът е приложим или отхвърлен, но по- конкретен.
Приятен и добротворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: diadokolio
Категория: Изкуство
Прочетен: 455803
Постинги: 251
Коментари: 403
Гласове: 1378
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031