Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2013 07:06 - Притеснени или сигурни?
Автор: diadokolio Категория: Изкуство   
Прочетен: 1938 Коментари: 3 Гласове:
10



 Добро да е утрото Ви, Уважаеми Опитващи и Различното! Консултирайте се с Вашия личен лекар, но може и да опитате? Температурите са променливи и грипът е притеснителен, но всеки от нас има опит, който да сподели, за да сме си полезни! Много са книгите, които описват епидемии по света и хора, които са помагали, като са изглеждали железни и неуязвими. Има ли тайна, която наричаме магия и ги е отвеждала до кладата? Да, тайната е в тяхното мислене! Те са си поставили цел- да са полезни и са действали с тази мисъл. През есента Ви споделих, за събираните от нас кестени. Сега е тяхното време! Вземате кестен, обелвате кафявата кора и насичате жълтата вътрешност, която слагате в памучна торбичка, а торбичката под възглавницата. Ние спим, но дишаме, а от топлината има изпарения от насечените кестени. Приготвяне на мехлем: Обелваме три кестена, насичаме ги на дребно и продължаваме, докато се превърнат в прах. Намираме чиста коремна мас, без сол, която разтопяваме на водна баня- 200мл.. Добавяме 5 супени лъжици то кестените на прах и бъркаме с дървена лъжица, за един час. Сваляме от огъня и оставяме цяла нощ, като сме го покрили с няколко кърпи. На сутринта го загряваме на водна баня и присипваме в стъклени бурканчета, за да ни е по- удобно при употреба. Сутрин, леко с кутрето си гребваме от мехлема и втриваме във всяка от ноздрите. Стискаме ноздрите с показалеца и палеца на лявата ръка, като вдишваме дълбоко! Внимание!!! Това е за възрастни и люти! Не се наклепва, е леко и тънко втриване, за да е броня от проникващи вируси. Вечер, след прибиране от работа, изчистваме ноздрите, лека вкарваме с кутрето сапун и после изплакваме, подсушаваме и пак намазваме тънко, което ще измием сутринта. Продължаваме с мехлема: Вечер, след прибиране от работа го втрийте в челото и под ушите, много тънко и продължително, докато попие. Това е механична помощ, но се нуждаем и от нашата глава! Мисленето е изключително важно, ако се съмнявате, не го започвайте, защото ще объркате Вашето тяло. Примерно: Хапнали сте си добре, но ви се хапва и нещо сладко. Мислите си за плод, тази мисъл е задействана и тялото Ви е готово да я приеме, но проверявате в плодника, няма плод, не ви се ходи до магазина, отивате в килера и вземате компот. Но, тялото Ви е очаквало жив плод, а Вие му поднасяте обработен и то е длъжно да действа на мига, а какво да прави с предишната подготовка, складира я??? През следващите дни ще ни напомни, че е наше тяло и не трябва да го лъжем с мислените си желания!!! Можем ли да поправяме грешките от собствените си мисли? Да! Водата е нашият помощник! Когато сме мислили за едно, а посегнем към друго, трябва да ги разделим с три глътки вода, с която сме се жабурили, за да е обогатена със слюнка и лесно ще отмие приготовлението. Това го правим с ръцете си, когато ме ги използвали за ядене на пиле, измиваме, нали?  Много са алтернативните методи, но винаги трябва да внимаваме в мисленето си! Успех! Приятни и отпочиващи дни! С Уважение, дядо Кольо.


Тагове:   грип,   мас,   кестени,


Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. diadokolio - Благодаря ВИ!
10.02.2013 05:47
Добро да е утрото Ви,
Благодаря Ви, че ме посещавате!
Природата ни е богата с дарове от дървета, храсти и лечебни треви!
Може да сме здрави и полезни на себе си.
Приятен и добротворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
2. zemela - Рецепта за експериментатори:) ...
12.02.2013 16:31
Рецепта за експериментатори:) Всъщност, организмът ни е достатъчно интелигентен, за да ни изпраща сигнали за това какво реално му е необходимо. Само трябва да се научим да ги "чуваме".:)
Поздрави!
цитирай
3. diadokolio - Благодаря ВИ!
12.02.2013 18:54
zemela написа:
Рецепта за експериментатори:) Всъщност, организмът ни е достатъчно интелигентен, за да ни изпраща сигнали за това какво реално му е необходимо. Само трябва да се научим да ги "чуваме".:)
Поздрави!

Добра да е вечерта Ви, Уважаема Вики Горанова!
Благодаря Ви, за посещението, коментара и допълнението!
Засягате много трудната тема, вслушване в потребностите на тялото ни!
Да, права сте, че мисленето е преди всякакви рецепти, защото тялото ни се самовъзстановява, ако не му пречим.
Позволявам си, да предлагам рецепти, които съм проверил върху себе си и близките си, а продължавам да експериментирам, но трябва да мине година, за да се проявят страничните ефекти, ако има такива.
Това и правим в читалището ни, търсим, събираме и експериментираме, преди да отидем при личния лекар.
Приятна вечер!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: diadokolio
Категория: Изкуство
Прочетен: 457264
Постинги: 251
Коментари: 403
Гласове: 1378
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930