Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2016 12:06 - Да не вредя на себи си и никого друг-4 !
Автор: diadokolio Категория: Изкуство   
Прочетен: 518 Коментари: 0 Гласове:
1



Добър да е денят Ви, Уважаеми Знаещи и Можещи!
продължение:.....
Защо вкусът е отрезвяващ елемент, който ни свързва с реалността?
Защото всичко е биоритми, който в младостта и са били, като рядкост/плодове, зеленчуци и ястия/, защото са били вносни и скъпи!
Да, сега е трудно, защото няма сезон, а внос от друга географска ширина, която привлича деца и възрастни, а после идват и болестите!
Тялото ни познава биологичния ритъм и е готово, за да ги обработва в сезона им, но сега е изненадано, което води до разход на ограмна енергия и много отпадъчни продукти, които се наслагват, като слуз, която се втвърдява, а под нея се загнездва гнилост./Не, не ми вярвайте, а натрупайте оплевена трева на  камара, която отместете след 10 дена и погледнете мястото, където е била камарата?/
Защо ни беше нужна разходката със свещ?
Защото замина септември 1995г. с цел и устрем, че трябва да е полезна на децата и внуците си!
За нея беше война, а Тя, майка ми, войник с цел в тила на врага, който трябва да изучи езика и да е приета, за да не я върнат.
Кое и беше основното оръжие?
То беше-състрадание и полезност на допусналите я в дома си, за да проявят търпение, докато учи езика!
Да, тялото ни е с невероятни способности, когато сме вдъхновени от целта и тя е-"Да не вредя на другите, като жертвам себе си!".
Да, това е работило през първите 12 години, но другата географска ширина и другият начин на хранене се отразил първо на жлъчката!
Жлъчката е изключително важен орган, който отговаря и за  опорно- двигателния апарат.
Труден беше разговорът ни през септември 2015г., когато беше с 4-те си правнука, но виждах мъката в очите и, че не е добре подвижна, както биха искали правнуците.
Качихме се на автобуса и се прибрахме в Русе, като внимателно я подтикнах към промяната на девиза и:-" Да не вредя на себе си и никой друг!"!
Да, не беше лесно, защото е останала сирак на 5г., а се е омъжила на 17г., като винаги се е жертвала за другите.
Снощи ми се обади по телефона, че е пристигнала благополучно в Атина, а всички са били изненадани, че няма нищо общо видът и с болната жена, която си е тръгнала през 2012г.! Здрава е и ще е щастлива в обиколката на 5-те острова с приятелки!
Какво се случи през последните 10 месеца с нейното мислене, действия и хранене?
Нищо специално, а само намерихме общ език, за да върнем на тялото и ежедневие подчинено на собствения и биологичен ритъм.
1. Заградихме всички вторници в календара, който се падаше през 2015г., като рожден ден/76г/. Защото тялото и помни деня в соларната и карта, за да е ден със символично приемане на храна, но преобладаваща вода
2. Бавно и внимателно разгледахме календара, за да заградим 2-та дена преди новолуние и 2-та дена преди пълнолуние във всеки месец, за да са дни, в които приемът ще е само и еденствено вода.
Тук идва и връзката с началото на поста- езикът и вкусът!!!
Езикът обръща глътката вода в устната кухина, но очите са затворени и Тя си представя вкуса на сезонния плод- сутрин, вкуса на сезонния зеленчук- обяд и вкуса на ястието- вечеря, за да работи тялото и, докато спи.
Да, навярно ще ме упрекнете, че правилото е:"Закуската изяш сам, обяда раздели с приятел, а вечерята дай на врага си"?
Поемам отговорността и се съпротивлявам, че това е правилото, което е действало преди, а сега сме с друг ритъм, което ще обясня, защо съм променил?
следва продължение:......
Приятен и добротворен да е денят Ви!
С Уважение, дядо Кольо.


Тагове:   вечеря,   език,   плод,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: diadokolio
Категория: Изкуство
Прочетен: 457122
Постинги: 251
Коментари: 403
Гласове: 1378
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930