Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2011 07:22 - 22-и ден от 54-те. Консервант.
Автор: diadokolio Категория: Изкуство   
Прочетен: 439 Коментари: 0 Гласове:
1



Добър да е денят Ви, Уважаеми Знаещи и Можещи!
Необичайно топло е, но си е есен и можем да помислим за предстоящата зима.
Познавате хряна в зеле и горчица.
Сега си вадя корени, настъргвам ги, нареждам ги с резени лимон в буркан, заливам със зехтин и дълго миксирам. Разпределям в бурканчета и нареждам в плодника на хладилника.
Салата- 16.09.2011г.:
1. Три връхчета , ситно нарязана, прясна коприва, накисната от снощи
2. Три супени лъжици, ситно нарязана, прясна тлъстига, накисната от снощи
3. Пет супени лъжици, ситно настъргано, червено цвекло
4. Пет супени лъжици, ситно нарязана, прясна целина
5. Пет супени лъжици, ситно настъргана, краставица с кората
6. Голям домат, ситно нарязан и добре омачкан
Всичко разбърквам и добавям- сол, зехтин, лъжичка от бурканчето с хрян.
Внимание!!!
Ако не се консумирали миксиран хрян, съвсем малко сложете, защото е много лютиво!
Консумирам с ориз на фурна.
Приятен апетит!
С Уважение, дядо Кольо.


Тагове:   хрян,   лапад,   сминдух,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: diadokolio
Категория: Изкуство
Прочетен: 459338
Постинги: 251
Коментари: 403
Гласове: 1378
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930