Постинг
16.09.2011 07:22 -
22-и ден от 54-те. Консервант.
Добър да е денят Ви, Уважаеми Знаещи и Можещи!
Необичайно топло е, но си е есен и можем да помислим за предстоящата зима.
Познавате хряна в зеле и горчица.
Сега си вадя корени, настъргвам ги, нареждам ги с резени лимон в буркан, заливам със зехтин и дълго миксирам. Разпределям в бурканчета и нареждам в плодника на хладилника.
Салата- 16.09.2011г.:
1. Три връхчета , ситно нарязана, прясна коприва, накисната от снощи
2. Три супени лъжици, ситно нарязана, прясна тлъстига, накисната от снощи
3. Пет супени лъжици, ситно настъргано, червено цвекло
4. Пет супени лъжици, ситно нарязана, прясна целина
5. Пет супени лъжици, ситно настъргана, краставица с кората
6. Голям домат, ситно нарязан и добре омачкан
Всичко разбърквам и добавям- сол, зехтин, лъжичка от бурканчето с хрян.
Внимание!!!
Ако не се консумирали миксиран хрян, съвсем малко сложете, защото е много лютиво!
Консумирам с ориз на фурна.
Приятен апетит!
С Уважение, дядо Кольо.
Необичайно топло е, но си е есен и можем да помислим за предстоящата зима.
Познавате хряна в зеле и горчица.
Сега си вадя корени, настъргвам ги, нареждам ги с резени лимон в буркан, заливам със зехтин и дълго миксирам. Разпределям в бурканчета и нареждам в плодника на хладилника.
Салата- 16.09.2011г.:
1. Три връхчета , ситно нарязана, прясна коприва, накисната от снощи
2. Три супени лъжици, ситно нарязана, прясна тлъстига, накисната от снощи
3. Пет супени лъжици, ситно настъргано, червено цвекло
4. Пет супени лъжици, ситно нарязана, прясна целина
5. Пет супени лъжици, ситно настъргана, краставица с кората
6. Голям домат, ситно нарязан и добре омачкан
Всичко разбърквам и добавям- сол, зехтин, лъжичка от бурканчето с хрян.
Внимание!!!
Ако не се консумирали миксиран хрян, съвсем малко сложете, защото е много лютиво!
Консумирам с ориз на фурна.
Приятен апетит!
С Уважение, дядо Кольо.
Няма коментари