Постинг
26.09.2011 06:27 -
32-и от 54-те.Мед!
Добър да е денят Ви, Уважаеми Знаещи и Можещи!
Радвам се на топлата есен, но разликата между сутрешните и дневните температури, е много голяма.
Това ме затруднява с преглъщането.
Посягам към запарката от Салвия, с която съм свикнал и мога да увелича на 9 листенца.
Правя се смес от- мед, канела, индрише и резен лимон.
Никога не слагам мед в чая, а е в чинийка и си вземам с пръст, докато пия глътки, разтварям меда в устата с чай и слюнка(алкал).
Салата- 26.09.2011г.:
1. Три супени лъжици, ситно нарязан, пресен девесил с дръжките.
2. Пет супени лъжици, ситна настъргана, прясна краставица с кората
3. Пет супени лъжици, ситно настъргано, червено цвекло.
4. Пет супени лъжици, ситно нарязан, пресен магданоз с дръжките.
5. Два големи домата, ситно нарязани и добре омачкани.
Разбърквам добре и добавям- зехтин(от буркана с чесън), сол, червен пипер и две супени лъжици прясно приготвена извара.
Накиснал съм шарен боб, който ще сваря и прецедя през гивгир, ще го изсипя, още топъл, върху шепа праз и ще покрия с капак, за да се задуши.
Приятен апетит!
С Уважение, дядо Кольо.
Радвам се на топлата есен, но разликата между сутрешните и дневните температури, е много голяма.
Това ме затруднява с преглъщането.
Посягам към запарката от Салвия, с която съм свикнал и мога да увелича на 9 листенца.
Правя се смес от- мед, канела, индрише и резен лимон.
Никога не слагам мед в чая, а е в чинийка и си вземам с пръст, докато пия глътки, разтварям меда в устата с чай и слюнка(алкал).
Салата- 26.09.2011г.:
1. Три супени лъжици, ситно нарязан, пресен девесил с дръжките.
2. Пет супени лъжици, ситна настъргана, прясна краставица с кората
3. Пет супени лъжици, ситно настъргано, червено цвекло.
4. Пет супени лъжици, ситно нарязан, пресен магданоз с дръжките.
5. Два големи домата, ситно нарязани и добре омачкани.
Разбърквам добре и добавям- зехтин(от буркана с чесън), сол, червен пипер и две супени лъжици прясно приготвена извара.
Накиснал съм шарен боб, който ще сваря и прецедя през гивгир, ще го изсипя, още топъл, върху шепа праз и ще покрия с капак, за да се задуши.
Приятен апетит!
С Уважение, дядо Кольо.
Няма коментари